Skip to main content

Over ons

De meest logische uitleg van ‘pact’ is een deal. In onze wereld zijn dat de transacties op het gebied van huur- en verhuur, koop en verkoop. Toch past deze term ‘pact’ in meerdere opzichten heel goed bij ons.

Sinds 2004 werken wij, Bart Mols en Esther Schmidt, al samen. Het begon bij DTZ Zadelhoff afdeling winkels. In 2008 waren wij de medeoprichters van LMBS retail. Onze doelstelling was vanuit één centraal punt de landelijke retailmarkt bedienen met een persoonlijke aanpak. We zijn er trots op hoe we LMBS retail neer hebben gezet.

Toch zagen we ook de verandering van de vastgoedmarkt onder druk van de crisis en veranderende regelgeving. In 2015 hebben we na lang wikken en wegen ingestemd met het voorstel van DTZ om LMBS over te nemen. Niet te voorzien toen was de fusie met Cushman & Wakefield, een wereldbedrijf met kantoor op de Zuidas. Voor veel mensen een prachtig bedrijf, maar niet passend voor ons. Medio 2017 kwamen we met C&W in goed overleg tot overeenstemming hierover en opeens was het ‘corporate’ leven voorbij. We keken elkaar aan, wilden allebei even niets, maar beseften direct ook dat dit nog niet het einde was, we hadden een ‘pact’.

Die verbondenheid voelen we niet alleen voor elkaar, maar ook voor onze relaties. Uiteraard is het vertrekpunt vaak vastgoed en financiële afwegingen, maar toch beginnen de gesprekken met onze relaties meestal met persoonlijke afwegingen, achtergronden en toekomstplannen. We willen niet acteren in opdracht, maar we willen deelgenoot zijn van het proces. Voor ons niet een platte deal, maar nadenken over alternatieven, gevolgen en de lange termijn.

Esther Schmidt - Pact Retail

Esther Schmidt

In 2001 ben ik gestart met een traineeship bij DTZ Zadelhoff. Al snel ontwikkelde ik een voorliefde voor winkelvastgoed. Ik ben mij in de loop der jaren met name bezig gaan houden met de begeleiding van opdrachtgevers, zowel retailers als beleggers. Het betreft portefeuille-optimalisatietrajecten, (her)onderhandelingen, transacties, taxatie- en advieswerkzaamheden.

Dankzij mijn eigen ondernemerschap kan ik me goed verplaatsen in de positie van mijn relaties. Ik ben gecertificeerd taxateur bij NRVT Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed – Grootzakelijk Vastgoed en RICS registered valuer.

Bart Mols - Pact Retail

Bart Mols

In 1996 ben ik begonnen bij Van Boxtel & Partners, een grote regionale speler op het gebied van bedrijfsmakelaardij in Eindhoven. Dankzij een overstap naar RSP-makelaars kwam ik in aanraking met winkelvastgoed. Mijn werkgebied werd steeds groter door de stappen daarna bij DTZ Zadelhoff en LMBS retail. Wat ik leuk vind is heel Nederland kennen, de steden, de mensen, de ontwikkelingen. Met deze kennis kan ik verbanden leggen, patronen ontdekken en daarmee komen tot creatieve en doordachte transacties, vastgoedoplossingen, -taxaties en -adviezen.

Ik ben gecertificeerd taxateur bij NRVT Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed – Grootzakelijk Vastgoed en RICS registered valuer.

Dennis Brutsaert - Pact Retail

Dennis Brutsaert

Sinds 1994 ben ik met veel plezier werkzaam in het winkelvastgoed, vanaf 2003 als zelfstandige. Door mijn ruime ervaring in winkelcentrum beheer, projectontwikkeling, winkelmakelaardij en beleggingen ben ik in staat om complexe vastgoedvraagstukken op te lossen. Ik houd me dagelijks bezig met portefeuille taxaties, huurherzieningen, huur- en kooptransacties en beleggingen. Per juli 2019 werk ik voor Pact retail op projectbasis, complementair aan de werkwijzen van Bart en Esther.

Ik ben gecertificeerd taxateur bij NRVT Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed Grootzakelijk vastgoed en resignated RICS registered valuer.