De meest logische uitleg van ‘pact’ is een deal. In onze wereld zijn dat de transacties op het gebied van huur- en verhuur, koop en verkoop. Toch past deze term ‘pact’ in meerdere opzichten heel goed bij ons.
vastgoed advies vastgoed adviseurs winkelvastgoed advies makelaar taxateur winkel retail adviseur

Sinds 2004 werken wij, Bart Mols en Esther Schmidt, al samen. Het begon bij DTZ Zadelhoff afdeling winkels. In 2008 waren wij de medeoprichters van LMBS retail. Onze doelstelling was vanuit één centraal punt de landelijke retailmarkt bedienen met een persoonlijke aanpak. We zijn er trots op hoe we LMBS retail neer hebben gezet.

Toch zagen we ook de verandering van de vastgoedmarkt onder druk van de crisis en veranderende regelgeving. In 2015 hebben we na lang wikken en wegen ingestemd met het voorstel van DTZ om LMBS over te nemen. Niet te voorzien toen was de fusie met Cushman & Wakefield, een wereldbedrijf met kantoor op de Zuidas. Voor veel mensen een prachtig bedrijf, maar niet passend voor ons. Medio 2017 kwamen we met C&W in goed overleg tot overeenstemming hierover en opeens was het ‘corporate’ leven voorbij. We keken elkaar aan, wilden allebei even niets, maar beseften direct ook dat dit nog niet het einde was, we hadden een ‘pact’.

Die verbondenheid voelen we niet alleen voor elkaar, maar ook voor onze relaties. Uiteraard is het vertrekpunt vaak vastgoed en financiële afwegingen, maar toch beginnen de gesprekken met onze relaties meestal met persoonlijke afwegingen, achtergronden, toekomstplannen. We willen niet acteren in opdracht, maar we willen deelgenoot zijn van het proces. Voor ons niet een platte deal, maar nadenken over alternatieven, gevolgen en de lange termijn.

We zijn er trots op

  • Dat we in 2008 de keuze gemaakt hebben om LMBS retail op te richten en dat dit een succesvol bedrijf is geworden
  • Dat we opdrachtgevers hebben die we al jarenlang kennen en met wie op basis van een vertrouwensband samenwerken
  • Dat we pact retail zijn gestart